Gefascineerd

Ha leuke mensen,

Kijk eens om je heen. Op dit moment. Wees stil. Als ik dat doe dan geniet ik van alle kleine dingetjes, die me dan opeens opvallen. Een klein musje die zijn bek open doet en een enorm geluid produceert, een van mijn beste vriendinnen die heerlijk buiten in de zon staat te genieten in de tuin, een donkerrode zonsondergang of kinderen die samen zich helemaal verliezen in hun eigen spel. Genieten. Genieten van het leven.

Continue reading “Gefascineerd”

Wie zonder zonde is, gooit de eerste steen

“Jezus ging naar de Olijfberg, en vroeg in de morgen was hij weer in de tempel. Het hele volk kwam naar hem toe, hij ging zitten en gaf hun onderricht. Toen brachten de Schriftgeleerden en de Farizeeën een vrouw bij hem die op overspel betrapt was. Ze zetten haar in het midden en zeiden tegen Jezus: ‘Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze overspel pleegde. Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te stenigen. Wat vindt u daarvan?’

Continue reading “Wie zonder zonde is, gooit de eerste steen”

Noorwegen

Hallo allemaal, zoals jullie weten heb ik (Ferdi) afgelopen maanden een DTS gedaan.

God heeft aan mij duidenlijk laten merken dat ik een DTS moest gaan doen. Het leek me eerst allemaal niks voor mij, maar ik heb in Noorwegen echt een geweldige tijd gehad met God. Toen ik weer thuis kwam merkte ik dat ik vervuld was met een geweldige liefde van God. Ik ben in Noorwegen echt veranderd, ik heb God beter leren kennen door mensen van over de hele wereld en ik heb enorm genoten van de natuur die God ons heeft gegeven. Ik vind het heel moeilijk om dit allemaal op papier te zetten, maar ik wil heel graag iets met jullie delen over wat God voor mij heeft weggelegd in de toekomst.

Continue reading “Noorwegen”

LECTIO DIVINA

Lectio Divina. Tot vorig jaar had ik hier nog niet eerder van gehoord. Afgelopen jaar volgde ik een Advent Course waarin Lectio Divina aan bod kwam.

Lectio Divina is een eeuwen oude bijbelleesmethode, wat is ontwikkeld door benedictijnse monniken. In het Engels kan het worden vertaald als ‘devine reading’. Lectio Divina is een biddende, luisterende manier van bijbel lezen. Het gaat hierbij niet om het lezen van grote lappen tekst maar om langzaam lezen: zo lezen dat de woorden echt binnenkomen.

Continue reading “LECTIO DIVINA”