Noorwegen

Hallo allemaal, zoals jullie weten heb ik (Ferdi) afgelopen maanden een DTS gedaan.

God heeft aan mij duidenlijk laten merken dat ik een DTS moest gaan doen. Het leek me eerst allemaal niks voor mij, maar ik heb in Noorwegen echt een geweldige tijd gehad met God. Toen ik weer thuis kwam merkte ik dat ik vervuld was met een geweldige liefde van God. Ik ben in Noorwegen echt veranderd, ik heb God beter leren kennen door mensen van over de hele wereld en ik heb enorm genoten van de natuur die God ons heeft gegeven. Ik vind het heel moeilijk om dit allemaal op papier te zetten, maar ik wil heel graag iets met jullie delen over wat God voor mij heeft weggelegd in de toekomst.

Tijdens mijn tijd in Noorwegen merkte ik dat ik een enorme dienaar ben. Ik mocht ontbijt en avond-eten maken voor mensen en ik had er heel veel plezier in. Waar anderen soms er tegen op zagen stond ik er met energie klaar. Ik kende deze eigenschap al wel door het dienen op Jeugdgroep kamp en andere evenementen waar ik bij was. Ik heb altijd  een dienende taak binnen een team gehad.

Ik kreeg vaak de vraag terug; ‘Hoe ik dit eigenlijk deed?’, ‘Wat geeft je zoveel energie?’. Ik kan alleen zeggen dat dat God is en mijn enthousiasme voor Hem. Als je van je naasten wilt houden dan moet je ze kunnen dienen op alle plekken in het leven. Ik denk er niet heel veel over na en ik doe het gewoon. Dat is deel van mijn karakter.

Dat dienende karakter en mijn liefde voor het leger komt in het toekomst plaatje samen. Iedereen weet, die mij een klein beetje kent, dat ik erg van het leger hou en wat daar mee te maken heeft. Ik heb altijd de droom gehad om het leger in te gaan. Maar ik merkte dat God door middel van situaties en mensen om mij heen deze droom een andere kant op duwde.

Tijdens week vier van mijn DTS werd Gods plan heel erg duidelijk. De week ging over ‘Lordship’ (dit betekent in het kort ‘Kun jij God op de eerste plaats zetten in je leven?’) wij moesten dingen waar we erg van hielden neerleggen bij het kruis. Mijn droom voor het leger en het dienen van mensen, maar ook mijn paspoort en dus mijn leven gaf ik aan God. Ik wil in dienst staan van Hem en van niks anders.

Op het moment dat ik terug wou lopen zeiden mensen dat ze een woord voor mij hadden. Dit was er niet één, ook niet twee, maar drie mensen die zeiden dat ik mijn legerspullen moest oppakken. Die legerspullen waren medische tools voor in het veld. Daarbij zeiden deze drie mensen dat ik mocht dienen in het koninkrijk van God, om anderen te verzorgen. Eén van deze mensen vertelde over Rescuenet.

Wat doet deze organisatie nou eigenlijk? Rescuenet is een brug tussen God, de Verenigde Naties en lokale overheden die ondersteunen in rampgebieden. Deze zendelingen werken met hen samen in de frontlinie als Eerste Hulp. Hier komen dus mijn liefde voor het leger en mijn behulpzame karakter samen in één organisatie!

Ik heb toen gelijk een mail gestuurd aan Rescuenet en na een tijd van mailcontact mag ik in augustus 2020 deelnemen aan de cursus van Rescuenet in Costa Rica. Vereiste is dat ik mijn EHBO en reani-maite diploma ga halen. De DTS duurde tot juni 2020, dus ik had niet veel tijd meer om dit te kunnen regelen. Maar waar corona voor velen een probleem is, is het voor mij juist een uitkomst om in alle rust dingen goed uit te zoeken en deze diploma’s te gaan halen.
Ik merkte dat God mij riep om daar heen te gaan. Ik wil graag gehoorzaam zijn aan Zijn opdracht.
Dit is voor mij een geweldig vooruitzicht. Ik hou jullie graag op de hoogte van de komende ontwikkelingen.

Het is soms moeilijk om Gods stem te verstaan, maar door te investeren in de relatie met God kom je veel te weten komt over Zijn plan met jou.

‘I will instruct you and teach you in the way you should go;

 I will counsel you with my eye upon you.’ – Psalm 32:8 ESV

Mocht je meer willen weten of mij willen financieel willen steunen. Stuur me een berichtje of kom langs. Mijn bankrekening: NL23 ABNA 0601 6192 69 t.n.v. F. Beijert – Rescuenet.  

Groetjes Ferdi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *