Stil worden

Een aantal weken geleden, had ik het over Rust en nu wil ik het over Stil worden hebben, misschien wel twee dingen die erg fijn samen gaan. Ik wil met jullie delen wat ik heb meegemaakt afgelopen week, door de stilte heen.

Zoals sommige van jullie weten hou ik erg van het bos en de natuur, De stilte, het gefluit van de vogels of soms de regen die je op de bladeren hoort vallen. Dat is de plek waar ik God graag ontmoet. Ik kan vaak doelen voor mezelf stellen, maar dat gaat niet altijd even goed, maar ik heb nu voor mezelf gesteld om elke dag een moment met God te pakken ( de stille tijd ). Heel eerlijk kan ik me op dat moment erg verheugen, waar ik stil kan zijn en nergens anders aan hoef te denken, mijn hoofd te legen en ondertussen mijn hart ook te vullen met Gods liefde. Ik ga vaak dan even naar het bos, de plek waar ik God heb ontmoet, zodat ik in alles rust stil kan worden.

Paar dagen geleden, ging ik naar de zandverstuiving. Ik dankte voor alles wat God mij gegeven heeft en bad om intimiteit met hem, toen ik klaar was met bidden zag ik iets in mijn ooghoek, daar stond een  klein hertje op 3 meter afstand van me, hij/zij bleef heel rustig. Ik heb een hele tijd naar het hertje gekeken en hem gevolgd, het hertje rende niet weg en ging zelfs rustig liggen. Op een gegeven moment zat ik op 2 meter afstand van hem vandaan. Ik dankte God voor het bijzondere moment. Ik vroeg me af waarom het hertje niet weg ging van mij, er zat zo weinig angst in het dier. Ik merkte dat ik erg rustig werd en dat ik niet bang hoef te zijn, net zoals dat hertje niet angstig werd van mij, misschien wou God mij wel iets leren op dat moment.

Wat ik wil vertellen met dit verhaal is dat in de stilte God bij je is en hij je soms ook dingen wil vertellen en ook wel eens wat wil laten zien.

Ik zou jullie willen aanmoedigen om door de drukte van de dag een moment te zoeken om stil te worden en op God te focussen. Dat vraagt om discipline en dat is soms lastig, maar als ik jullie een tip mag geven, verheug je op dat moment dan wordt het steeds makkelijker. Zoek een plek op waar je God hebt ontmoet en wees stil


Wees stil voor de HEER, al wat leeft, want hij komt uit zijn ​heilige​ woning​ naar buiten. (Zacharia 2:17)

Jelmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *