Urker mannenkoor

Ha jij daar,

(Urker) mannenkoren of überhaupt een koor. Iets waar je waarschijnlijk bij het horen van de eerste 10 seconden al in slaap bent gevallen, althans dat is iets wat ik vaker hoor. Jammer als je het mij vraagt.

Als er iets is waar ik enorm van kan genieten, is het wel een Urkermannenkoor en ik ga jullie vertellen waarom.

Tegenwoordig, ook op jeugdgroep, zingen we vaak nieuwe aanbiddingsnummers die lekker klinken en mooie tekst hebben. Waymaker, Overwinnaar, The Blessing, zijn daar slechts een paar voorbeelden van. Stuk voor stuk mooie nummers, maar merk vaak ook dat ik en meerdere met mij, op dat soort nummers vaak heel snel zijn uitgekeken, want we hebben ze helemaal ‘grijs gedraaid’. Misschien herken je dat wel bij jezelf ook wel. Vind het jammer als ik dat bij mezelf ontdek. Bij mij is het dan de muziek die ik dan niet meer ‘’lekker’’ vind en op uitgekeken ben. Terwijl de tekst heel mooi is. Teksten met mooie beloftes verlangens, dankbaarheid etc. 

Waar ik nooit op uitgekeken raak is het Urker mannenkoor. Het is muziek dat ik in m’n omgeving nooit echt hoor. Af en toe op Groot Nieuws Radio kun je dit nog wel eens horen. Daarnaast is het in het Nederlands, zijn het vaak hele mooie diepe teksten en zingen die mannenkoren het ook nog eens met heel veel verlangen en passie. Een combinatie wat mij heel goed past. 

Zo wil ik jullie meenemen in mijn favoriete nummer: Blijf bij mij Heer. 

https://spoti.fi/2D44Ppg

Heerlijk nummer. Misschien voor jullie wat saai en weinig dynamiek, maar ik geniet hier echt van. Het kan maar zo zijn dat je me een keer ziet rijden in de auto en dit nummer uit mijn auto hoort blazen incl. mijn stem. 

Wat ik mooi vind aan dit nummer is de rust, passie, afhankelijkheid van God, het verlangen, ons doel etc. Echt prachtig. 

Dit nummer verveelt (mij) nooit!

Shalom,

Gerjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *